maanantai 13. toukokuuta 2013

Suuri seikkailu ja suolatekniikka

Suuressa seikkailussa kokeiltiin suolatekniikkaa. Ensin gessoa, päälle mistejä ja suolaa, joka tekee kivoja efektejä maaliin. Tein taas skräppisivun. Vaikka onkin aikas tyhjä ja yksitoikkoinen sivu niin pidän siitä silti :)


Vaikka kuinka yritin niin aina tuli heijastumia tuohon kuvaan, ja mukavan käppyräinen taas tuo pahvi. On luonnossa paljon elävämpi kuin tässä kuvassa. Gessokin näyttää epämääräisiltä läikiltä tässä mutta oikeasti on ihan kivan näköinen, uskokoon ken tahtoo :)

Toisena tekniikkana samalla kurssikerralla käytettiin liisteriä, siihen mistejä ja suolaa. Kokeilin sitäkin. Sain mielestäni aikaan tosi kauniin efektin joka sopi täydellisesti kuvaan jossa poikani hyppää laiturilta mereen. MUTTA, sitten menin piirtämään pohjaan renkaita akvarelliliiduilla kuin vesirenkaiksi ja kun ne kastuivat, ne levisivät, liisterikin kostui ja sekoittui kaikkeen ja koko komeus meni täysin pilalle! Kyllä harmitti! Mutta tulipahan kokeiltua :)


Tämä kuva on tosi synkkis, mutta tuossa keskellä oli sitä efektiä, sitten olin leimaillut pohjaan roiskeita ja numeroita, siinä vaiheessa oli vielä kiva! Sitten laitoin tuollaisen meriaiheisen paperin joka olisi jäänyt osittain kuvan alle. Ja sitten se tapahtui, pahuksen akvarelliliidut pilasivat kaiken. En lainkaan muistanut että kun väri kostuu se tummenee moninkertaisesti ja sitten ajattelin lisätä vettä ja hiukan vaalentaa renkaita niin eikös se sekoittunut sen liiterin kanssa ja sitten ei ollutkaan enää mitään tehtävissä. Tuli sutta ja sekunda!!

2 kommenttia:

  1. Kivoja tollaset kokeilut ja kyllä se "susikin" viel paikan löytää. Mitä on misti????
    Kiitos korteistasi ne tuli tänään ja ovat jo esillä blogissani

    VastaaPoista
  2. Kyllä taitaa tämä susi löytää itsensä roskiksesta! Mistit on maalisuihkeita, voi ostaa valmiina, on käteviä. Tai voi tehdä itsekin esim distress ink täyttöaineesta ja vedestä pieneen sumutin pulloon.

    VastaaPoista